Woollahra

Woollahra


Project Description

A Pool with a View

This project entailed the construction of a new 15m x 3.5m semi above-ground concrete swimming pool and extensive landscaping to the rear of an existing house in Woollahra. The project had some limitations such as very tight access, a steep site and a large amount of excavation and leveling required.

The entire project has a distinctive luxury European feel with the extensive use of balusters, French pattern sandstone paving and copper light fixtures. The pool is fully tiled with Bisazza mosaics and has a glass edge to 3 sides of the pool. Another feature of the pool is the sandstone feature walls at either end of the pool that extends down into the water.

We undertook the entire project including the pool construction, paving, baluster work, turfing, planting, irrigation and garden lighting over an 8-month period.

The pool is heated via a Sunbather Solar heating system, the sanitisation system is an Aquabrite Ioniser system as the clients requested a chemical free natural pool and the cleaner is a Polaris 280.

This project was very satisfying for our team to see a house with a steep, unusable backyard be formed into such a good space with a huge pool for a residential block and for the client to be so happy with the finished product.